Bukit Broga

Salam hai, ni nak hapdet citer lame nih lantaklah dah basi pon! Tu ari tetiba ada orang nak panjat Bukit Broga. Gua pun layankan jelah satu kali! sebab dah lama tak panjat sampai nyaris2 nak pencen lah! haa.. panjat Broga ni sebenarnya one of the wishlist housmate gua! Menangeh ni kalau dia tahu. hehe

So pepagi dalam kol 4 tu gua bangun prepare foods untuk bekal makan kat atas bukit. gigihhhla buat sandwich. Then pukul berape tah gerak. Kereta baru je masuk highway, sume nugget2 and sandwich dah dibalun dalam kereta. Aduhai..nasib baik tak dihabiskan semua! Sampai2 kat kaki bukit, park kereta and terus naik. Memang gelaplah citer dia sebab naik subuh2. Tu pun ramai betul orang. Beratur lah jugak nak start naik tu. Tak sangka pulak ramai.

Track memang santai la kan so gua ingat takdelah nak banyak2 kali berhenti. Tapi gua lupa, partner gua tu tak biasa panjat! Termengah-mengah. kesian! Hahaha dahlah salah pakai outfit! Ada ke pakai jumper and kasut futsal. Memang kumpul peluh la citer dia. kasut pun licin. Aduhaiii pakweee pakwe. eh! 😛

Sampai2 atas, gua layan view. srrrraapp2 gambor sana sini. Yang kawan tu dah barai mintak2 makanan tapi gua busy selpit. gaahahahahaahaha

a
bengang. cari makan sendiri dalam beg 😀
DCIM100GOPROGOPR5734.
lanje view sikit
DCIM100GOPROGOPR5751.
yang depan tu view sunrise 😛

Nampak tak view dia? Ramai kan manusia? Terkejut kejap! macam.. what the, dulu aku naik lengang giler.! nak duduk celah mana pun boleh. Skang ni sampai kena tunggu orang bangun, pastu kite berebut la nak amik tempat kosong tu. huh! chenggituuuu.. Habis makann, berasap sikit, srap2 sikit,..Dia suruh turun. Gua baru nak tido kot!Aish… Apa2 pun, ok la best. Dapat jugak la spent time panjat berdua. Asyik panjat ngan orang lain je sampai dia pun bengang. hihii. lebyu!

 

Adios

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s