My Little Jakarta Trip

1
travelmates 🙂

Salam. Ni nak pesan ni sebelum baca entri ni,  jangan lupa baca dulu entri sebelum ni. Ha ko jangan malas, penat gua taip. Dah dah malas nak bebel, skang ni nak habiskan terus citer Trip Jakarta neh! Lembab betol! Sampai mane tah lupe dah jalan citernyer.

Sambung kisah 2nd day trip ni pada hari Sabtu. Lepas turun dari Gunung Pancar tu, kami sebenarnya tak tahu nak pergi mana. Serius. Masa tu jugak lah kami gugel gugel sikit dan sorang kawan ni kata try pergi Taman Corat Coret. Gua tak imagine pon tempat tu macam mana, best ke tak. Gua gamble follow bontot diorang je. So nak ke taman tu, kami pun naik lah van awam ni. Jauh jugak kot tempat  ni! Sampai sana, masing masing macam wadefakk sebab taman tu sebenarnye kecikkkkk jer! Kawan sebelah gua ni dah mencarot carot sumpah seranah dah ni pasal bawak tempat tak best! Kahkahkahkahkah!!!! Nasib baik lah ada warong bakso kat sebelah. Dapat jugak lah hentikan carutan dia tu. Hahaha! Tapi kami tetap layan kan jugak lah taman tu.

DCIM101GOPROG0671951.
frust pergi tempat tak best
DCIM101GOPROGOPR1973.
Taman Corat Coret

Lepas main srraapp2 foto acah acah hipstor, kami pon blah menuju ke stesen kereta api. Lepas ni kami nak pergi ke satu kawasan  yang ada banyak kedai outlet yang menjual barang-barang brand local Indonesia! Tapi, apasal gua tak rembat satu pun eh?? Nyesal pulak. cian pakwe kitew..

6.-horz
lokal brand shop lot
7
mana nak stay malam ni dol?

Magrib tu hujaaann. Nak tidur mana pulak malam ni dol? Nak gamble ape pulak kali nih? Agak ahh tidur tepi jalan, hujan kot! Masing-masing pegang henpon gugel hotel paling bajet area situ. Paling bajet jela sebab duit dah tinggal bape kupang je nih. Dan akhirnya jumpe.. kroh kroh kami di situ dengan barainya….

So last day hari Ahad! Flight pukul 7 malam, ada masa lagi nak meroyan. Kami pergi semula ke Indofest tu dengan hajat nak shopping lagi. Bajet pandaaai, masuk ikut pintu kecik sebab malas nak bayar and beratur panjang gilos. Last-last, nak masuk entrance kat dalam tu pulak tak lepas! Kahkahkahkahkah!!! KECIWA! Blah terus pergi airport! Dan kat airport pun ada jugak halnya. Masing-masing punya bagpack tak lepas masuk flight! BESORR SANGAT! Mana taknya, kepala masing-masing pun tak nampak dah masa pakai bag tu! Hahahahahhaahhaha

8
bag yang semakin membesar
9
sampai ketemu

Dan selamat lah sudah trip Indonesia nya. Yaaayyy satu trip yang sangat fun, agak independent dan adventure. Yang penting trip bersama awa awa semuaaa..hakhakhak.

Kat Indonesia ni banyak lagi tempat best boleh pergi. Orang Malaysia memang suka pergi sana. Siap fasih cakap bahasa Indonesia lagi ko tahu! Macam kami la. KAH! Pengaruh sinetron barangkali. Orang sana pun ramai jugak datang Malaysia tapi tak pulak nak cakap keyel. Ngeh3

Ok lah. Adios! Salam satu borneo. Peace!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s