INDONESIA OUTDOOR FESTIVAL 2016 / INDOFEST 2016

162431_indofest
Tibe-tibe member ajak pergi outdoor fest kat Indonesia. (selambe mula ayat dengan tibe-tibe) Amboi. Pergi fest sampai ke Indonesia kau!  Usyar tarikh pulak nak dekat dah. Gua macam, agak-agak la nak ajak keluar Malaysia. Mak gua kompom bising woi. Pastu duit lagi. haha! Gua tak teruja sangat kat fest ni. Gua pikir nak travel je. Papehal, baik gua cuba nasib dulu pakse member girl ni follow. Kalau tak nanti gua sorang je girl! Nonek nama dia. Nasib baik dia nak. Horay! Barulah boleh ON! Kebetulan masa tu gua stress kerja je manjang memang kaki ni memintak mintak ah panjat gunung! Kelaut ke, ke sungai ke,..kessaahhh!

So journey kami start pada Jumaat 8 April 2016. Jam 3 pagi gerak ke KLIA. Flight jam 7 pagi. Tambang Air Asia pergi balik around RM270 tanpa check-in bagasi. Bagpackers lah katekoh!
DCIM101GOPROGOPR1522.
muke selambe pergi Indonesia tak bagitau mak!
Arrived 8 pagi waktu Indonesia. Selamat siang Indonesia! Terus shoot ke Indofest lah citer dia. Semangat! (tiba-tiba). Lokasinya di Istora Senayan Jakarta. Konfirm lah kami antara yang terawal datang. Nak tolong bukak kedai. Semangat lagi!! Ok entrance fee dia Rp 25k around RM8. Pergi fest pun kena bayar eh.
DCIM101GOPROGOPR1577.
From Malaysia to Indofest with peace!
Papehal, gua suka design backdrop kat belakang tu. Nice grafik dia! Awal pagi ni perot masing-masing dah mintak sarapan! So breakfirst duluan dong!
3
Pekena Nasi Goreng Gila. Yang bennerrrrr
Ok berbekalkan RM651, gua harap cukuplah untuk gua shopping kat dalam tuh. (tetiba semangat nak shopping pulak ko!) Gua ni dah lah mudah terpengaruh dengan barang-barang murah lagi best nih! Duit tu nak pakai sampai balik woi!
DCIM101GOPROGOPR1566.
Ambik ko rambang mata!
6
rambang mata lagi!
4
lagi mata rambang! gile
Maass, aku ga kuaddd.. hahahahahha. Serius macam-macam barang outdoor ada kat sini dan yang bestnya banyak lokal brand Indonesia! Salute! Meh gua senaraikan antaranya AVTECH, EIGER, CONSINA, AKSA7, ALPINA, MAHAMERU, TICKET TO THE MOON, UTTARA, bla3.. murah sia..
Lepas beberapa kali tawaf, joli katak pon dah, lepak bawah pokok lah citer dia lepastu. Sempat jugak lah tido dalam hammock yang dipasang banyak-banyak untuk public. Penat beteii..
DCIM101GOPROGOPR1587.
Ticket To The Moon hammock
Ni lah hasil tangkapan gua kat fest tu. Gua borong sikit hammock untuk member-member gua yang kaki hiking tu. Ajet!
8-horz
hammock, bju, & beg-beg tu gua terus pakai kot! haha
So itu saje nak bebel. Overall, tak puas pergi fest ni sebab sepatutnya gua spend banyak lagi kat sini. hahahhaha. Malam tu kami tidur di hotel berbintang-bintang di Gunung Pancar Bogor! Jumpa kat sana beb.
Adios
Advertisements

One thought on “INDONESIA OUTDOOR FESTIVAL 2016 / INDOFEST 2016

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s